Британските избиратели днес биха гласували 59 процента за и 41

...
Британските избиратели днес биха гласували 59 процента за и 41
Коментари Харесай

Британците биха гласували днес с 59% за оставане в Европейския съюз

Британските гласоподаватели през днешния ден биха дали своят вот 59 % " за " и 41 % " срещу " за оставане на Англия в Европейския съюз, в случай че имат такава опция.

Това демонстрира ново социологическо допитване, като това е най-високата поддръжка за участие в Европейски Съюз в сходно допитване, записана от референдума за Брекзит през 2016 година насам, оповестява " Ройтерс ".

На референдума на 23 юни 2016 година 17,4 млн. избирители, или 51,9 на 100 от подадените гласове, поддържаха излизането от Европейски Съюз, до момента в който 16,1 млн. гласоподаватели, или 48,1 на 100 от подадените гласове, поддържаха оставането в Общността. Много социологически изследвания преди референдума предвидиха победа за искащите оставането на Англия в Европейски Съюз.

Авторът на допитването Джон Къртис обаче предизвести, че измежду интервюираните 53 % са дали своят вот през 2016 година за оставане в Общността - по-висока съразмерност спрямо действителния избор.

" Независимо от това, това въпреки всичко значи, че има сериозна смяна в настройките, която е по-голяма от всички допитвания, направени след Брекзит, като при втори референдум към 54 % от жителите биха дали своят вот за оставане в Общността ", посочи Джон Къртис.

В допитването са взели участие 2 048 английски жители, като то е извършено сред 7 юни и 8 юли, което значи, че не отразява възможни промени в мненията на жителите, провокирани от оповестената тактика на английския министър председател Тереза Мей по отношение на договарянията с Европейски Съюз по излизането от Общността. Стратегията раздели Консервативната партия на Мей и провокира остри рецензии както от последователите на корав Брекзит, по този начин и от тези, които желаят запазването на тесни връзки с Европейски Съюз.

Англия би трябвало да напусне Европейски Съюз на 29 март 2019 година, само че към момента не е постигнала съглашение за бъдещите връзки с Брюксел.

Британското държавно управление изключи провеждането на втори референдум.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР