Британските граждани Крис Пари и Андрю Багшоу, които бяха обявени

...
Британските граждани Крис Пари и Андрю Багшоу, които бяха обявени
Коментари Харесай

Двама британци са загинали край Соледар. Бойци на Вагнер твърдят, че са навлязли в Бахмут

Британските жители Крис Пари и Андрю Багшоу, които бяха оповестени за изчезнали в Източна Украйна, са били убити, заяви Би Би Си, като се базира на техните фамилии.

47-годишният Багшоу и 28-годишнит Пари са били видени за финален път да се насочат към град Соледар на 6 януари. Семейството на първия съобщи, че двамата са се опитвали да спасят стара жена, когато автомобилът им е бил ударен от снаряд, а фамилията на Пари е съобщило, че мъжете са починали при " опит за филантропична евакуация ".

По-рано този месец съветската формация ЧВК " Вагнер " съобщи, че тялото на един от мъжете е било открито.

Соледар беше в центъра на интензивни сражения, а по-рано този месец съветските военни обявиха, че са завладяли украинския град, в който се добива сол, напомня Би Би Си.

Междувременно назначеният от Москва водач на анексираната от Русия самопровъзгласила се ДНР Денис Пушилин съобщи, че сражения се водят директно в кварталите на Артьомовск (съветското име на Бахмут, на което в Москва държат и в сводките на военното министерство той се загатва точно така), които до неотдавна са били удържани от украинската войска.

" Подразделенията, в частност " Вагнер ", напредват в самия Артьомовск. Сраженията към този момент се водят някъде в покрайнините, някъде в тези квартали, които напълно до неотдавна бяха удържани от врага ", сподели той, представен от редица съветски медии.

Пушилин също по този начин означи, че командването на украинските сили се пробва да забави оптимално освобождението на Мариинка от съветските сили, защото това в последна сметка ще отвори пътя на съветските елементи за оперативно обграждане на Авдеевка.

В същото време бе обявено, че броят на гробовете в гробището в село Бакинска, Краснодарски край, благосъстоятелност на ЧВК " Вагнер ", се е нараснал седем пъти през последните два месеца.

Също по този начин създателят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин е изискал от ръководителя на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин да работи по опцията за въвеждане на член в Наказателния кодекс на Руската федерация, който да не разрешава дискредитирането на доброволците, в това число някогашни пандизчии, взели участие в специфичната интервенция в Украйна. Пригожин предлага също по този начин да се забранят " изявленията с отрицателен темперамент и всякаква рецензия към участниците в спецоперацията, както и информация за техни минали закононарушения, с наказване до пет години затвор ".

Наемниците съставляват опасност за украинските въоръжени сили, макар че търпят големи загуби, заяви Си Ен Ен, като се базира на отчет на украинското разузнаване за тактиката на ЧВК " Вагнер " край Бахмут. Според отчета " вагнеровците " нападат на групи от към 12 души. В първата вълна на щурма вземат участие вербуваните от организацията пандизчии, които понасят най-тежки загуби - съгласно украинската страна до 80%. Те са следвани от по-опитни и по-добре оборудвани бойци.

" Ключов детайл " в тактиката на ЧВК " Вагнер " е потреблението на дронове за разузнаване в действително време.

Групите не се отдръпват без команда: за това рискуват да бъдат разстреляни. Ранените бойци постоянно се оставят на бойното поле в продължение на няколко часа. " Ако нападението се провали, отстъплението е разрешено единствено през нощта ", се споделя в отчета.

Украинското разузнаване отбелязва, че макар огромните жертви тактиката на ЧВК " Вагнер " е " единствената ефикасна за зле подготвени мобилизирани, които съставляват огромна част от сухопътните сили на Русия ". Предполага се, че съветската войска може да приближи тактиката си до тази на ЧВК, като акцентира на щурмовите подразделения вместо на батальонните тактически групи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР