Британските флагове на всички институции са спуснати наполовина и дълго

...
Британските флагове на всички институции са спуснати наполовина и дълго
Коментари Харесай

Цяла Великобритания скърби за принц Филип

Британските знамена на всички институции са спуснати на половина и дълго ще останат по този начин в памет на принц Филип. Цяла Англия скърби, а държавните въпроси са сложени на пауза. Въпреки апелите на двореца и държавното управление, хората да съблюдават противоепидемичните ограничения и да не се събират пред кралската резиденция, още през вчерашния ден постройката беше отрупана с цветя.  

В цяла Англия и в Гибралтар тъкмо в 12.00 ч. през днешния ден отекнаха оръдейни салюти. Така въоръжените сили на Обединеното кралство означиха кончината на принц Филип.

„ Това е голяма загуба. Той поддържаше кралицата през цялото й ръководство и мисля, че целият народ тъгува ”, сподели Лиса Уелш, жителка на Англия.

„ Загубихме огромен човек. Той даде толкоз доста и заслужава респект ”, сподели Лиа Добсън, друга жителка.

Почит към татко си изрази и принц Чарлс.

„ Мисля, че той евентуално би желал в действителност да бъде запомнен като обособен човек. Неговата сила беше изумителна в поддръжката му за майка ми и по някакъв невероятен метод успяваше да го прави толкоз дълго ”, сподели той.

Дори обичайно разграниченият от партийни пристрастия английски щемпел се сплоти през днешния ден, с цел да уважи паметта на принц Филип. Хари и брачната половинка му Меган Маркъл също уважиха принц Филип на уеб страницата на организацията си „ Арчиуел ”.

Съпругът на Кралица Елизабет II умря на 99 години. Херцогът на Единбург беше самоуверен боен, обичаше политически неточните вицове, само че и се смяташе за най-надеждния член на фамилията. Близо седем десетилетия той беше опора и поддръжка на кралицата.

Принц Филип е роден през 1921 година на гръцкия остров Корфу и получава купата принц на Гърция и Дания. Той е израснал в Англия, има английско гражданство и се отхвърля от правото си да наследи гръцкия и датския престол. След като подписва брак с принцеса Елизабет, бъдещата кралица на Обединеното кралство, получава купата херцог на Единбург.

От 1952 година, когато брачната половинка му се възкачва на кралски престол, той е взел участие в над 22 000 публични събития. Принц Филип съпровожда кралица Елизабет Втора в множеството от обществените й появи.

Той  се отдръпна от публичните си задължения през 2017. Две години по-късно принцът влезе във всички медии, откакто провокира злополука. Блъсна друга кола, а управляваният от него джип се прекатурна. Принцът се отърва незасегнат, само че пострадаха двете дами в интонации автомобил. Миналия месец принц Филип беше признат в болница поради проблеми със сърцето и остана там съвсем месец.  

Какво ще се случи с Монархията след гибелта му коментираха експертът по протокол Милена Хлебарова и преводачът Мариана Хил в студиото на " Събуди се ".

„ Кралицата беше готова, защото принц Филип прекара дълго време в болница. Той трансформира Кралица Елизабет в най-дълго ръководещия монарх жена. Сигурна съм, че тя ще преодолее загубата. Възможно е обаче принц Чарлз да абдикира ”, каза Мариана Хил.

„ Всяка една крачка във Англия е планувана. Принц Филип облагороди кралския двор. Благодарение на него се случиха доста позитивни неща ", заяви Милена Хлебарова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР