Британските фирми ще могат да разчитат на система за цифрова

...
Коментари Харесай

Великобритания въведе дигитално „право на работа“


Британските компании ще могат да разчитат на система за цифрова идентификация, с цел да ревизират дали претендентите за работа са легални (снимка: CC0 Public Domain)

Във Англия влязоха в действие насоките на държавното управление за цифровото „ право на работа “. Това значи, че бизнесите ще могат да разчитат на система за цифрова идентификация, която да ревизира дали кандидатстващите за работа могат законно да работят в Обединеното кралство.

Насоките бяха въведени на 6 април 2022 година Те публично влязоха в действие на 1 октомври 2022 година Сега работодателите ще могат да наемат нови чиновници, като употребяват единствено инспекция на цифровата идентичност – или като се срещат с претендентите лице в лице.
още по темата
Правителството в страната сътвори рамката за „ доверие в цифровата еднаквост “ благодарение на група снабдители на услуги за цифрова еднаквост (IDSP), от които компаниите могат да избират. Одобрени са общо 16 компании.

В насоките на държавното управление се споделя, че цифровите инспекции „ ще оказват помощ за поддържане на дълготрайни работни практики след пандемията, ще ускорят процеса на набиране и адаптиране на нови чиновници, ще подобрят подвижността на чиновниците и ще покачат сигурността на инспекциите “.

„ Въпреки че няма да е наложително за работодателите и наемодателите да употребяват сертифициран IDSP за задачите на инспекциите, Министерството на вътрешните работи предлага на работодателите и наемодателите да употребяват сертифициран IDSP “, се споделя в насоките.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР