Британските фермери ще засадят милион по-малко ябълкови дървета тази година,

...
Британските фермери ще засадят милион по-малко ябълкови дървета тази година,
Коментари Харесай

Британски фермери изрязват ябълкови дървета, тъй като разходите растат, а супермаркетите свиват цените

Британските фермери ще засадят милион по-малко ябълкови дървета тази година, защото промишлеността е опустошена от инфлацията, дефицита на работна ръка, изменението на климата и евтините цени в супермаркетите.

Собствениците на земя в цялата страна разкопават овощните си градини, защото производството на ябълки става финансово нежизнеспособно. Според British Apples and Pears Limited (BAPL) английските производители на ябълки нормално възнамеряват да засаждат 1 милион до 1,5 милиона дървета всяка година. Но тази година производителите поръчаха единствено 500 000 фиданки - и от този момент анулираха една трета от тях.

Миналата година отчет на консултантската компания Promar за земеделие и резистентност за NFU откри, че инфлацията за производителите е към 23 на 100. Но те са получили приблизително единствено 0,8% нарастване на възвръщаемостта си от продажбата на ябълки в супермаркетите. BAPL към този момент разгласява данни, подчертаващи продължаващите битки за водещите производители на плодове в Обединен...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР