Британските фенове на Игра на тронове (Game of Thrones) продължават

...
Британските фенове на Игра на тронове (Game of Thrones) продължават
Коментари Харесай

"Игра на тронове" предизвика бум в покупката на хъскита, но и в изоставянето им

Британските почитатели на " Игра на тронове " (Game of Thrones) не престават всеобщо да изостават закупените от тях хъскита в приюти за домашни любимци, макар апела на артиста Питър Динклидж да не го вършат, заяви в. " Дейли мейл ".

В приюти във Англия към този момент са предадени няколкостотин кучета от породата.

Във фентъзи сагата хъскитата извършват ролята на вълчища - умни хищници, които доближават размерите на дребен кон. Те са знак на Дома Старк. В началото на сериала всяко от децата на Едард Старк получава по едно малко вълче.

Природозащитните организации споделиха, че са обезпокоени от известността на хъскитата. Феновете на " Игра на тронове " купуват кучетата, без да осъзнават, че те не са пригодени за живот в тесни жилища. Животните би трябвало да тичат и упражняват постоянно, в противоположен случай скучаят и стартират да предизвикват вреди по мебелите. Това е и повода хъскитата да бъдат изоставяни, както и непокорната им природа.

Актьорът Питър Динклидж, който извършва ролята на Тирион Ланистър в сериала, дружно с природозащитната организация PETA (Хора за етично отношение към животните) прикани феновете на сагата добре да си помислят, преди да купят хъски. Той предложи вместо това да си вземат куче от подслон.

Хъскитата са кучета, които разполагат с доста сила и с цел да порастват здрави и мощни се нуждаят от доста бягане и усилени тренировки. Повечето хора, които си взимат куче от породата без да я проучат добре, бързо се отхвърлят от развъждането му, което е трудоемко и лишава много от времето на стопаните.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР