Британските домакинства дължат почти £19 милиарда в сметки за ток

...
Британските домакинства дължат почти £19 милиарда в сметки за ток
Коментари Харесай

Британците имат £19 милиарда скрит дълг

Британските семейства дължат съвсем £19 милиарда в сметки за ток и вода, общински налози и надплатени помощи, демонстрира пресмятане на Citizens Advice. Данните демонстрират " планина от прикрит дълг ", пред който жителите се изправят, разяснява Guardian. Това е първото пресмятане.

Организацията споделя, че пропуснатите заплащания по сметки са надхвърлили проблемите с кредитни карти като главно предизвикателство от потребителите, които търсят помощта ѝ.

Анализът идва на фонда на растящите терзания за бързото покачване на заемите, които семействата теглят, достигащи равнища от преди финансова рецесия. Заемите доближават £213 милиарда през юни и се покачват по-бързо от заплатите.

Високите равнища на инфлация след референдума за излизане от Европейския съюз покачиха разноските за живот на Острова, а по-бавния ритъм на повишение на възнагражденията не може да компенсира растящите цени.

Най-голяма част от " скрития дълг " се дължи на страната. Домакинствата би трябвало да върнат над £10 милиарда в данъчни заеми и помощи, които държавното управление е надплатило и в този момент си желае назад. Общинските налози са £3 милиарда. За сметки за вода те дължат £2,2 милиарда, а за ток и газ - £1,1 милиарда.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР