Британските депутати одобриха днес законодателство, което ще позволи на Великобритания

...
Британските депутати одобриха днес законодателство, което ще позволи на Великобритания
Коментари Харесай

Британският парламент одобри сделката за Брекзит

Британските депутати утвърдиха през днешния ден законодателство, което ще разреши на Англия да напусне Европейски Съюз на 31 януари със договорка, като по този начин ще бъде комплициран завършек на три и половина годишната сага към изискванията на невиждания бракоразвод, съобщи Ройтерс.

 © БГНЕС
Законодателите поддържаха с 330 против 231 гласа закон за овакантяване на Европейски Съюз, който включва договорката за Брекзит, съгласувана с Брюксел предходната година.

Така министър председателят Борис Джонсън може да обърне страницата от една от най-дълбоките политически рецесии на Острова от десетилетия и да постави завършек на опасенията от безреден Брекзит.

„ Време е да завършваме с Брекзит “, разяснява министърът по въпросите на Брекзит Стивън Баркли след няколкочасов парламентарен спор.

Текстът в този момент отива в горната камара и се чака да стане закон идните седмици, което ще даде на Англия задоволително време да напусне Европейски Съюз в края на месеца със договорка и да минимизира икономическите вреди.

Сделката би трябвало да бъде утвърдена и от Европейския парламент, което се чака да стане на 29 януари.

Лондон споделя, че е подготвен да стартира договаряния за комерсиална договорка още на 1 февруари, само че Европейски Съюз още не е подготвен с позицията си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР