Британските депутати, които искат да спрат Брексит без сделка, имат

...
Британските депутати, които искат да спрат Брексит без сделка, имат
Коментари Харесай

Има два начина за спиране на Брексит без сделка: промяна на закона или смяна на правителството

Британските депутати, които желаят да спрат Брексит без договорка, имат два избора: да трансформират закона или да сменят държавното управление. И в случай че те не създадат нито едното, нито другото, Англия ще напусне Европейския съюз на 31 октомври, съобщи през днешния ден водачът на Камарата на общините Джейкъб Рийс-Мог, представен от Ройтерс.

"Всички тези хора, които надават писък и скърцат със зъби, знаят, че има два метода да се направи това, което те желаят. Единият е да бъде заменено държавното управление, а другият - да бъде изменен законът. Ако те нямат куража да създадат едното от тези две неща, тогава ние ще напуснем (ЕС) на 31 октомври в сходство с резултата от референдума (за Брексит) ", сподели евроскептикът Рийс-Мог пред Би Би Си.

Лидерът на Камарата на общините отхвърли държавното управление да е сложило кралица Елизабет Втора в неудобно състояние със прекъсването на работата на Народното събрание. Нямаше спор с кралицата по въпроса и тя няма пълномощия да не извърши волята на премиера, означи той.

Рийс-Мог напомни, че във Англия не е имало казус монарх да отхвърли сходно искане на министър-председател.

Сега Европейският съюз би трябвало да реши дали е подготвен да предоговори една "разумна договорка " по развода или да "продължи да упорства за васалитет ", което ще принуди Англия да напусне без съглашение, акцентира водачът на Камарата на общините.

Британският министър на защитата Бен Уолъс дефинира прекъсването на работата на Народното събрание като нещо всекидневно. "Това се случва всяка година ", сподели той в Хелзинки, където дойде за неофициална среща с сътрудниците си от Европейски Съюз.

Лейбъристката партия ще изиска в понеделник ексклузивен спор за Брексит другата седмица, съобщи през днешния ден представителят на главната опозиционна мощ във Англия за търговията Бари Гардинър.

Това може да даде опция за приемане на законодателство за блокиране на Брексит без договорка, отбелязва Ройтерс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР