Британските депутати гласуваха в полза на законодателство, което е в

...
Британските депутати гласуваха в полза на законодателство, което е в
Коментари Харесай

Британският парламент притиска Мей за отлагане на Брекзит

Британските депутати гласоподаваха в интерес на законодателство, което е в действие да принуди държавното управление да желае отсрочване на Брекзит след сегашния краен период 12 април.

Гласуването бе признато единствено с един глас болшинство – 313 гласа “за ” против 312 “против ” – в долната Камара на общините и в този момент законопроектът ще премине в горната Камара на лордовете за дефинитивно утвърждение в четвъртък, съобщи Агенция Франс Прес.
Въпросното гласоподаване е опит да бъде избегнато излизане на Англия от Европейски Съюз без договорка.
Законопроектът, показан от лейбъриста Ивет Купър, бе признат от Камарата на общините единствено за ден.
Въпреки това, той би трябвало да бъде утвърден от лордовете, преди да стане закон. Също по този начин Европейски Съюз ще би трябвало да реши дали да даде такова удължение.
Гласуването идва откакто Тереза Мей беседва с Джеръми Корбин по Брекзит.
Дискусиите сред водачите, които се пробват да реализират съглашение за пътя напред, бяха разказани като “конструктивни ”, само че Корбин добави, че те са “неубедителни ”. Лидерът на лейбъристите съобщи след срещата, че позицията на премиера не е “толкова изменена, колкото [той] е очаквал ”.
Междупартийните договаряния провокираха мощни реакции от страна на депутатите от двете страни, а в сряда двама министри подадоха оставка.
Един от тях, Крис Хийтън-Харис, твърди, че работата му в отдела за излизане от Европейския съюз е “без значение ”, в случай че държавното управление не е готово да напусне без договорка.
Канцлерът Филип Хамънд загатна, че една от аргументите госпожа Мей да се обърне към лейбъристите за отбягване на сюжет без договорка е, че без договорка, “е нужна някаква форма на директно ръководство [от Уестминстър] ” в Северна Ирландия за ръководство на границата.
В изявление за ITV той също по този начин предложи държавното управление да допусне нарушение на “червените линии ” на премиера, като одобри настояванията на лейбъристите за митнически съюз с Европейски Съюз. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР