Британските депутати гласуваха в полза на законодателство, което е в

...
Британските депутати гласуваха в полза на законодателство, което е в
Коментари Харесай

Британският парламент одобри да се търси ново отлагане на Brexit, но трябва и лордовете да са съгласни

Британските депутати гласоподаваха в интерес на законодателство, което е в действие да накара английското държавно управление да желае ново отсрочване на Brexit след сегашния краен период 12 април. Гласуването мина единствено с един глас болшинство - 313 гласа " за " против 312 " срещу " - в долната Камара на общините и в този момент законопроектът ще премине в горната Камара на лордовете за дефинитивно утвърждение през днешния ден, 4 април, съобщи БГНЕС.
Законопроектът, показан от лейбъриста Ивет Купър, беше признат от Камарата на общините единствено за ден. Въпреки това, той би трябвало да бъде утвърден от лордовете, преди да стане закон. Също по този начин Европейски Съюз ще би трябвало да реши дали да даде такова удължение, а от Брюксел към този момент оповестиха, че повече няма да има краткосрочни отлагания.
Гласуването идва откакто английският министър председател Тереза Мей беседва с водача на лейбъристите Джеръми Корбин по отношение на Brexit. Дискусиите сред водачите, които се пробват да реализират съглашение за пътя напред, бяха разказани като " градивни ", само че Корбин добави, че те са " неубедителни ". Лидерът на лейбъристите съобщи след срещата, че позицията на премиера не е " толкоз изменена, колкото [той] е очаквал ".
Междупартийните договаряния провокираха мощни реакции от страна на депутатите от двете страни, а в сряда двама министри подадоха оставка. Един от тях, Крис Хийтън-Харис, твърди, че работата му в отдела за излизане от Европейския съюз е " без значение ", в случай че държавното управление не е готово да напусне без договорка. Канцлерът Филип Хамънд загатна, че една от аргументите госпожа Мей да се обърне към лейбъристите за отбягване на сюжет без договорка е, че без договорка " е нужна някаква форма на директно ръководство [от Уестминстър] " в Северна Ирландия за ръководство на границата. В изявление за ITV той също по този начин предложи държавното управление да допусне нарушение на " алените линии " на премиера, като одобри настояванията на лейбъристите за митнически съюз с Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР