Британските депутати гласуваха, предложена от техния колега Оливър Летуин законодателна

...
Британските депутати гласуваха, предложена от техния колега Оливър Летуин законодателна
Коментари Харесай

Парламентът отново отложи Брекзит

Британските депутати гласоподаваха, препоръчана от техния сътрудник Оливър Летуин законодателна корекция, която принуждава премиера Борис Джонсън да изиска от европейците ново отлагане на датата за Брекзит, предадоха международните организации.

Поправката беше утвърдена от 322 депутати, а против нея гласоподаваха 306 депутати. Тя цели да даде повече време на парламентаристите да дебатират в елементи съглашението за Брекзит, контрактувано сред Борис Джонсън и Европейски Съюз, без да има риск да се стигне до Брекзит без договорка на 31 октомври, в случай че тези парламентарни диспути не са завършили до тогава.

Това де факто значи, че през днешния ден английският парламент няма да гласоподава дали да утвърди или не постигнатото от Джонсън с Европейски Съюз съглашение.

Според признат от депутатите по-рано тази есен закон, Джонсън е длъжен в този момент да изиска от Европейски Съюз отлагане на датата за Брекзит, в случай че до края на днешния ден, 19 октомври, английският парламент не е одобрил договорката за Брекзит. Според закона Джонсън би трябвало да изиска отлагане от 31 октомври за края на януари следващата година, т.е. с три месеца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР