Британските банки ще загубят правото да правят бизнес в Европейския

...
Британските банки ще загубят правото да правят бизнес в Европейския
Коментари Харесай

Жесток удар срещу британските банки заради „Брекзит“!

Британските банки ще изгубят правото да вършат бизнес в Европейския съюз след „ Брекзит “. Това заяви шефът на финансовите действия Мишел Барние, представен от „ Индъпендънт “.

В днешното си изявление от Брюксел, Барние удостовери, че „ Брекзит би трябвало да значи Брекзит “ във всички връзки и не може и дума да става въпрос избрани браншове да останат част от единния пазар, защото това е „ пакет от четири неделими свободи, общи правила, институции и структури “.

„ Банките ще изгубят, по този начин нареченият си, „ финансов паспорт “ в Европейски Съюз. Именно той им разрешава да оферират услугите си на пазар от 500 милиона консуматори и 22 милиона предприятия в цяла Европа “, разяснява още той.

Изявлението на Барние е неприятна вест за Лондонското сити, в което 5 400 английски компании разчитат навръх паспортните си права, генериращи им опцията да донесат във Англия всяка година доходи от 9 милиона евро. Според ББА тази загуба ще бъде „ разрушителна, скъпа и ще отнеме доста време “.

Вече стана ясно, че с изключение на банките, и производството на коли ще пострада след „ Брекзит “, като доста огромни компании към този момент започнаха изтеглянето си от Лондон.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР