Британските банки имат финансовата сила да подкрепят страната, ако тя

...
Британските банки имат финансовата сила да подкрепят страната, ако тя
Коментари Харесай

Британските банки могат да подкрепят страната при хаотичен Брекзит

Британските банки имат финансовата мощ да поддържат страната, в случай че тя напусне Европейски Съюз, без да е постигнала съглашение, заяви през днешния ден централната банка, представена от ДПА.

Това известие бе направено два дни, откакто Европейският банков орган предизвести за вероятен раздор, в случай че не бъде реализирано съглашение за Брекзита.

Изразената убеденост на Bank of England следва стрес тестванията на английските банки и идва на фона на възходящите опасения за бавния ритъм на договарянията за Брекзита и опцията Англия да напусне Европейски Съюз през март без съглашение за излизане.

Стрес тестванията демонстрират, че английската банкова система " може да поддържа действителната стопанска система " при положение на Брекзит без контрактувани съответни правила.

Европейският банков орган прикани настоятелно банките и другите финансови институции да се приготвят за опцията да не бъде реализирано съглашение за Брекзит.

Политиците и някои огромни компании показаха опасения поради бавния прогрес на договарянията, които след месеци по този начин и не съумяват да реализират прогрес по значимата тематика за свободното прекосяване на артикули през ирландската граница след Брекзит.

Критиците на държавното управление на премиера Тереза Мей настояват, че в случай че не бъде реализирано съглашение за Брекзит, това ще нанесе съществени краткотрайни и дълготрайни вреди на индустриалните браншове и на цялата икономика
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР