Британски вестник пише, че принц Чарлз е критикувал плана на

...
Британски вестник пише, че принц Чарлз е критикувал плана на
Коментари Харесай

Принц Чарлз критикува правителството за депортирането на мигрантите в Руанда

Британски вестник написа, че принц Чарлз е подлагал на критика проекта на държавното управление да стартира да депортира някои лица, търсещи леговище, в Руанда, като го е нарекъл " отблъскващ ", заяви Асошиейтед прес.

Позовавайки се на неназовани източници, вестник " Таймс " заяви късно в петък, че наследникът на английския трон в частен проект се опълчва на политиката на премиера Борис Джонсън за изпращане на хора в източноафриканската страна.

Съдебно решение проправи пътя за първия полет по противоречивата договорка, който ще отпътува във вторник с повече от 30 души. Англия възнамерява да изпрати част от мигрантите, които идват в Обединеното кралство като добиращи се по суша или в дребни лодки, в Руанда, където ще бъдат обсъждани молбите им за леговище. Ако бъдат задоволени, те ще останат в африканската страна. Групи за отбрана на правата на индивида нарекоха концепцията неприложима и нечовечна.

Канцеларията на принца нито удостовери, нито отхвърли отчета, уточни АП.

„ Не бихме желали да разясняваме хипотетични анонимни частни диалози с принца на Уелс, с изключение на да повторим, че той остава политически безпристрастен ", се споделя в изказване на Кларънс Хаус. " Въпросите на политиката са решения на държавното управление ".

Новата политика заплашва да хвърли сянка върху идното посещаване на Чарлз и брачната половинка му Камила в Руанда по-късно този месец за присъединяване в среща на водачите на Общността на нациите.

„ Таймс “ твърди, че източник е чул Чарлз да показва противоречие с политиката няколко пъти на четири очи и че той е бил „ повече от отчаян “ от нея.

По традиция английските кралски особи не се месят в политически въпроси. Като държавен глава майката на Чарлз, кралица Елизабет II, би трябвало да резервира непоколебим неутралитет по политически въпроси и не гласоподава и не се кандидатира за избори.

Въпреки това 73-годишният принц, който е първи в линията за заместничество на трона, е прям покровител на разнообразни дела, като да вземем за пример акциите против изменението на климата и замърсяването на океаните с пластмаса.

Източник: Асошиейтед прес
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР