Британски учени съветват нещастните родители да не остават заедно "заради

...
Британски учени съветват нещастните родители да не остават заедно "заради
Коментари Харесай

Учени съветват нещастните родителите да се развеждат, докато децата са малки

Британски учени поучават нещастните родители да не остават дружно "заради децата ", тъй като разводът е по-малко травматизиращ през ранните години.

Първото огромно проучване на прочувственото влияние на раздялата на родителите върху децата откри, че максимален риск от последствия като неприятно държание и непокорство има през късното детство и ранното юношество, заяви в. "Ню Зиланд хералд ".

Учени от Лондонския академични лицей обгърнаха в проучването си 6000 деца, родени във Англия при започване на този век. Те откриха, че тези, чиито родители са се разделили, когато те са били на възраст от 7 до 14 години, доста по-често са имали прочувствени и поведенчески проблеми, от децата, чиито родители са останали дружно. Доловима разлика при децата на възраст от 3 до 7 години обаче няма.

Разводът се отразява по-тежко на огромните, в сравнение с дребните деца, тъй като те са по-чувствителни обществено и по-добре долавят динамичността на неприятните връзки, уверени са учените. Проблемите се дължат и на това, че огромните деца реагират повече на промяната на учебното заведение и средата.

Късният бракоразвод се отразява по-лошо и на психологичното здраве на дамите. Във Англия с бракоразвод приключват повече от 40 % от браковете.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР