Британски учени посочиха симптомите на рак на стомаха в най-ранен

...
Британски учени посочиха симптомите на рак на стомаха в най-ранен
Коментари Харесай

Най-ранните симптоми на рак на стомаха

Британски учени показаха признаците на рак на стомаха в най-ранен стадий. Някои от тях постоянно са подценявани.

Четирите първи признака са зной, нарушение на естественото действие на стомашно-чревния тракт (повече от три седмици), проблеми с преглъщането, внезапно и нестимулирано намаляване (бързо и неоснователно отслабване), написа zdrave.to.

Лекарите означават, че в случай че тези признаци се появяват понякога и не са съпроводени от болежка или гадене, тогава няма от какво да се притеснявате. Понякога могат да се появят при съвсем всички заради приемане на мазни и пикантни храни, алкохол, стрес, антибиотици или просто при преяждане.

Ракът на стомаха е заболяване, при което в лигавицата на стомаха се образуват злокачествени кафези. Основните рискови фактори са нараснало равнище на хеликобактер пилори, гастрит или язва, полипи, използването на артикули с ниско качество и с изминал период на валидност. По-често при мъжете.

Особено изложени на риск са пушачите, феновете на алкохола, както и възрастните хора с наследствено влечение.

В по-късните стадии на рак на стомаха се появяват повръщане, непрекъснато оригване, черни изпражнения, жълтеница, чувство за цялостен корем, асцит.

Онколозите и гастроентеролозите предлагат на тези с хронични стомашни проблеми да се подлагат на постоянна FGS процедура, която по национално му се назовава „ усвояване на червата “.

След 40 години всеки би трябвало да прави тази процедура най-малко един път годишно, даже и да няма недоволства за стомашно-чревния тракт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР