Британски учени откриха плашеща връзка между броя на зъбите в

...
Британски учени откриха плашеща връзка между броя на зъбите в
Коментари Харесай

Учени откриха връзка между броя на зъбите и продължителността на живота

Британски учени откриха плашеща връзка сред броя на зъбите в устата ни и годините, които ни остават на този свят. Изследването им е оповестено в списание Periodontology 2000, написа jenata.blitz.bg .

Загубата на зъби се свързва освен с неправилна грижа за устната празнина, само че и със напрежението, с който се сблъскваме всекидневно.

Той пък се влияе от разнообразни обществени, прочувствени, финансови и просветителни прекарвания, както и от хронични и генетични болести и неприятни привички.

Т.е., хората, изгубили повече от пет зъба до 65-годишна възраст, са по-застрашени от преждевременна гибел. Тези, които са запазили съвсем всичките си зъби до 74-годишна възраст, са доста по-склонни да доживеят до 100 години.  

Специалистите приканват хората да съблюдават три елементарни правила при грижите си за здравето на устната празнина. Не забравяйте да миете зъбите преди лягане и най-малко един път денем, намалете приема на захар и посещавайте постоянно зъболекаря си.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорум


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР