Британски учени от университета в гр. Бирмингам успяха да разкрият

...
Британски учени от университета в гр. Бирмингам успяха да разкрият
Коментари Харесай

Разгадаха как се е появил Млечният път

Британски учени от университета в гр. Бирмингам съумяха да разкрият тайната на възникването на Млечния път, съгласно обява в " Нейчър астрономи ". 

Оказало се, че нашата вселена е била съвсем изцяло завършена сега на конфликта си с друга вселена преди милиарди години. По-рано се считаше, че процесът на звездообразуване в Млечния път в този миг едвам е почнал. 

Специалистите изследвали стотина червени великански звезди, някои от които принадлежали на галактиката-джудже Гая-Енцелад. Преди доста години тя се е сблъскала с Млечния път. Възрастта на звездите била избрана при разбор на данните, получени от от телескопите " Кеплер " и " Гая " и от инструментите от плана Sloan Digital Sky Survey. Приложени са и методите на астросеизмологията, при която се мерят честотата и амплитудата на личните съмнения на светилата. Това разрешава да се узнае техният градеж и възраст, добавя Българска телеграфна агенция. 

Според направените заключения от учените съвсем всички звезди от изследваната група са били на същата възраст или малко по-млади от звездите, зародили в началото в Млечния път. Това потвърждава, че по време на конфликта, който е станал преди 8-11 милиарда години, в Млечния път към този момент са протичали дейни процеси на звездообразуване. 

Повечето от зародилите тогава звезди в този момент се намират навътре в плътния диск. Това е детайл от структурата на галактиката, отличаващ се от тънкия диск с по-малка бляскавост и компактност.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР