Британски турист е сред трима души, убити при страхлива терористична

...
Британски турист е сред трима души, убити при страхлива терористична
Коментари Харесай

Британски турист сред трима загинали при нападение в национален парк Кралица Елизабет в Уганда

Британски екскурзиант е измежду трима души, убити при " страхлива терористична офанзива " в народен парк в южната част на западна Уганда, настояват управляващите.

Полицията на Уганда сподели, че триото е било убито, а транспортното им средство изгорено в Националния парк на кралица Елизабет.

В него се споделя, че взаимните сили са преследвали хипотетични членове на бунтовническата група на Съюзните демократични сили (ADF) във вторник вечерта.

Агенцията за дивата природа на Уганда сподели, че жертвите са двама туристи и лидер.

Туристите са били от Обединеното кралство и Южна Африка, до момента в който лидерът им е бил угандиец, се прибавя в него. основно в източната част на Демократична република Конго. Двете страни са засилили интервенциите, ориентирани против групата през последните месеци.

В понеделник президентът на Уганда сподели, че полицията е осуетила скрит план, за който се твърди, че е плануван от бойци на ADF, за бомбардиране църкви в централния квартал на страната Бутамбала.

Говорителят на полицията Фред Енанга сподели в X, прочут преди като Twitter: „ Регистрирахме страхлива терористична офанзива против двама задгранични туристи и угандиец в Национален парк Кралица Елизабет.

" Тримата бяха убити, а транспортното им средство за сафари изгорено. "

Той добави, че полицията " нападателно преследва " хипотетичните бунтовници и изрази " нашите най-дълбоки съболезнования към фамилиите на жертвите ".

Полицейските сили разгласиха и фотография на горящо зелено транспортно средство с четири колела.

Башир Ханги, представител на Службата за дивата природа на Уганда, сподели, че офанзивата е лишила място във вторник вечерта.

Агенцията за дивата природа на Уганда сподели в изказване, че всички паркове остават отворени, добавяйки: „ Призоваваме обществеността да остане търпелива и да разреши процеса на следствие

Външното министерство на Обединеното кралство актуализира препоръките си за пътешестване до страната, предупреждавайки, че „ нападателите остават на независимост “.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > В него се споделяше: „ Ако сте в региона, би трябвало да останете бдителни и да следвате препоръките на локалните органи за сигурност и/или на вашия туроператор.

" Властите в Уганда посъветваха всички в Националния парк " Кралица Елизабет " да останат там през нощта. "

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР