Британски траулер е бил задържан от Франция на фона на

...
Британски траулер е бил задържан от Франция на фона на
Коментари Харесай

Франция задържа британски кораб

Британски траулер е бил арестуван от Франция на фона на нарастващия спор за риболовните права след Брекзит, съобщи БНР.

Френският министър за морска политика Аник Жирардин съобщи, че един траулер е арестуван, а на различен е отправено устно предизвестие по време на инспекции край крайбрежията на Хавър през нощта. Тя добави че корабът е бил арестуван, тъй като не се е съобразил с отправеното предизвестие да не лови риба във френски води, защото не разполага с нужния лиценз за това.

В сряда английският министър за Брекзит лорд Дейвид Фрост съобщи, че френската опасност да блокира английските риболовни кораби от достъп до френските пристанища е „ огромно отчаяние “. Според Лондон дейностите на Франция са нарушаване на интернационалните закони и на комерсиалните съглашения.

Франция бе ядосана от решението на Англия и остров Джърси предишния месец да не издадат лиценз за лов на риба на повече от 10 френски кораба, което Париж счита за нарушаване на съглашението за Брекзит. Снощи френските управляващи издадоха ултиматум, че от идващия вторник стартират да постановат ограничения, които включват възбрана на английски риболовни съдове да влизат във френски пристанища, усилване на граничните и санитарните инспекции на английски артикули и усилване на инспекциите на товарните камиони към и от Острова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР