Британски телевизионен екип е бил нападнат в началото на седмицата

...
Британски телевизионен екип е бил нападнат в началото на седмицата
Коментари Харесай

Британски журналист прострелян край Киев

Британски ефирен екип е бил атакуван при започване на седмицата покрай Киев и един от публицистите е бил прострелян, заяви работодателят на екипа, английската телевизия " Скай нюз ", съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. Според " Скай нюз ", съветска диверсионна група е виновна за нападението.

Автомобилът на журналистическия екип бил обстрелван в понеделник, до момента в който се придвижвал към украинската столица, прецизираха от " Скай нюз ". Новината беше обявена едвам нощес, откакто екипът наред се прибрал в Обединеното кралство и сниманите фрагменти бяха излъчени.

Журналистът Стюарт Рамзи е бил улучен в долната част на гърба. Телевизионен оператор е бил улучен два пъти до момента в който бягал от колата, само че бронежилетката го предпазила. Петимата членове на екипа, в това число раненият, съумели да избягат от транспортното средство, като от самото начало викали, че са публицисти. Британците се добрали до близка фабрика, където ги пуснали да влязат. След това непознатите публицисти били евакуирани от украинската полиция.

Куршумите поразиха цялата кола, страничните прозорци, предното стъкло, седалките, кормилото, всичко беше изцяло унищожено, написа Рамзи. Имахме огромен шанс, само че хиляди украинци умират, а руснаците взимат на прицел фамилии. Бяхме в елементарна кола, когато ни нападнаха, добави той.

Имахме огромен шанс, само че хиляди украинци умират, а руснаците взимат на прицел фамилии. Бяхме в елементарна кола, когато ни нападнаха.

В Туитър английският министър председател Борис Джонсън приветства смелостта на публицистите, които рискуват живота си, с цел да подсигуряват, че истината ще бъде казана. Свободната преса няма да се остави да бъде сплашена от безчовечен и безразборни актове на принуждение, добави Джонсън.

Вчера английската радиотелевизионна корпорация Би Би Си разгласи, че краткотрайно стопира работата на публицистите си в Русия, с цел да подсигурява " сигурността им ". Повод бе приемането на закон, предусещащ ефикасна присъда за разпространяване на " подправена информация за армията " по отношение на нахлуването в Украйна.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР