Британски супермаркети обявиха, че някои продукти са в недостиг, а

...
Британски супермаркети обявиха, че някои продукти са в недостиг, а
Коментари Харесай

Пингдемия доведе до недостиг на храни във Великобритания, бензиностанции затварят

Британски супермаркети оповестиха, че някои артикули са в дефицит, а бензиностанции са били принудени да се затворят, откакто държавното здравно приложение сподели на стотици хиляди служащи да се изолират след контакт със инфектиран с COVID-19, осведоми " Ройтерс ".

Британски вестници разгласиха на първа страница фотоси на празни лавици в супермаркетите, обявявайки " пингдемия ".

Министърът за бизнеса Куаси Куартенг съобщи пред Sky News, че държавното управление е " доста обезпокоеното " за обстановката, само че че не признава характерността на малкия екран за " голите " лавици на супермаркетите.

Със случаите, които в Обединеното кралство нарастват до близо 50 000 дневно, стотици хиляди хора са били посъветвани - или " изпипани " - от приложението за следене на контакти на Националната здравна работа да се изолират за 10 дни.

Драстичното понижаване на личния състав, което докара до това, пося безпорядък в разнообразни браншове като доставки на храни, превоз, супермаркети, хотелиерство, произвеждане и медии. За да избегнат разстройства, доста хора са изтрили приложението от телефоните си.

Sainsbury`s, вторият по величина бакалин във Англия, съобщи, че клиентите може да не съумеят да намерят точния артикул, който желаят.

" Големи количества артикули се доставят всекидневно по магазините и нашите сътрудници са фокусирани върху това да ги изнесат на рафтовете допустимо най-бързо ", сподели представител.

Търговецът на дребно Исландия съобщи, че е затворил редица магазини заради дефицит на личен състав. BP съобщи, че би трябвало краткотрайно да затвори шепа бензиностанции заради липса на гориво, като дефицитът на тежкотоварни коли се утежнява от изолациите на COVID-19.

Репортери на Ройтерс откриха доста храни в магазините, макар че имаше прочут дефицит на характерни артикули като бутилирана вода, безалкохолни питиета, салата и месо.

Един орган от месопромишлеността съобщи в сряда, че веригите за доставка на храни са " на ръба на неуспеха ", защото отсъствията, свързани с COVID-19, са влошили така и така сериозния дефицит на работна ръка. Официалните данни демонстрират, че приложението е споделило на близо 620 000 души да се изолират в Англия и Уелс през седмицата до 14 юли.

Правителствените министри споделят, че той играе значима роля в противодействието на разпространяването на вируса, който е умъртвил към 129 000 души във Англия - седмата най-висока цена в света. Те разрешиха на някои служащи в сериозни функции да продължат да работят, даже когато са " пинг ".

Инфекциите нарастват внезапно във Англия от няколко седмици. Но стратегия за имунизация, при която 88% от възрастните получават една доза ваксина и над 69% две дози, наподобява е отслабила връзката сред инфекции и смъртни случаи, като ежедневните смъртни случаи остават релативно ниски.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР