Британски стоки ще залеят пазара у нас заради срива на

...
Британски стоки ще залеят пазара у нас заради срива на
Коментари Харесай

Сривът на паунда ни залива с евтини британски стоки


Британски артикули ще залеят пазара у нас поради срутва на паунда, предвиждат търговци. Детски артикули, облекла и електроуреди, импорт от Острова, и в този момент притеглят българските консуматори с положително качество и атрактивни цени.

Ще поевтинеят ли и с какъв брой, поради евтиния паунд – инспекцията направи Нова тв.

Валутата на кралицата се срина откакто държавното управление в Лондон втвърди курса към Brexit. Към момента по курса на Българска народна банка - един паунд се разменя за 2.13 лева

Според търговците – това ще улесни достъпа на българските консуматори до качествени артикули на ниски цени – импорт от Острова. Сред най-търсените остават детски храни и памперси, черна и бяла техника, облекла и коли с десен волан.

Сред стоките в топ 3 на износа от Острова към България за последната година влизат: коли, лекарства и етилов алкохол.

Още преди паундът да тръгне надолу, за Ралица Данчова стоките от Острова са желани при извършването на покупки. Купува най-вече облекла, детски артикули и храни - импорт от Англия.

„ Съотношението цена-качество е доста по-добро от това, което се предлага на българския пазар. Например 3 чифта детски панталонки ми костват колкото в България бих дала за един или най-много два чифта”, споделя Ралица Данчова.

Най-изгодно излизат покупките на детски артикули – приспособено мляко, памперси и дрешки, демонстрират сметките на Ралица.

„ Едно клинче, да вземем за пример, ми излиза 8 лева за численост, до момента в който тук в всеобщите вериги – ми излиза най-малко 15 лева Почти двойно, дори някой път и тройно. 7 бодита ми бяха за 21 лева, а тук 2 ми излизат за 15 лева – даже на промоция.

Когато беше по-малък - приспособените млека съм ги купувала за 20 лева – тук са към 32 лева за кутия”, споделя още тя.

Предложения за детски пелени и приспособено мляко, импорт от Англия, откриваме и в десетки разгласи в групите за извършване на покупки в обществените мрежи, както и в платформите за безвъзмездни разгласи. А цените постоянно са с 30 % по-ниски от тези в родните магазини, демонстрира бързо сравняване на офертите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР