Британски съдия засекрети завещанието на принц Филип за поне 90

...
Британски съдия засекрети завещанието на принц Филип за поне 90
Коментари Харесай

Завещанието на принц Филип ще остане тайна още век

Британски арбитър засекрети наследството на принц Филип за най-малко 90 години, предадоха международните осведомителни организации. Съпругът на кралица Елизабет Втора умря през април на 99-годишна възраст.

Според съдията Андрю Макфарлейн наследството на херцога на Единбург не би трябвало да се оповестява, с цел да се отбрани " достолепието " на вдовицата му. Бракът на Филип и английската кралица продължи повече от седем десетилетия.

Завещанията са обществени документи във Англия, само че от към век е признато тези на високопоставените кралски особи да остават засекретени по решение на Върховния съд, написа Българска телеграфна агенция.

Съдията Макфарлейн разпореди последната документално изразена воля на принц Филип да се пази в загадка от обществото в продължение на най-малко 90 години. След това може да бъде преценено дали документът да бъде оповестен.

" Необходимо е да се обезпечи по-голяма отбрана на персоналния живот на тази лимитирана група от хора, с цел да се резервира достолепието на суверена и околните членове на семейство, " стимулира решението си съдията.

Той акцентира, че не е видял, нито пък е осведомен за наличието на наследството на починалия херцог на Единбург.

Макфарлейн съобщи също, че като ръководител на колегията по фамилно право във Върховния съд дава отговор за сигурността на 30 плика, като всеки от тях съдържа последната воля на починалите членове на английската кралска фамилия. Сред тях са наследствата на кралицата-майка Елизабет и на принцеса Маргарет, които починаха през 2002 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР