Британски съдии отсъдиха в полза на венецуелския опозиционен лидер Хуан

...
Британски съдии отсъдиха в полза на венецуелския опозиционен лидер Хуан
Коментари Харесай

Британски съд позволи на Хуан Гуайдо да поеме контрол върху венецуелско злато за 1 мрлд. долара

Британски съдии отсъдиха в интерес на венецуелския опозиционен водач Хуан Гуайдо, проправяйки пътя му към вдишване на надзор върху злато на венецуелската страна на стойност от над 1 милиарда $, което се съхранява в трезорите на Английската централна банка, съобщи Блумбърг.

Върховният съд одобри „ ясно и недвусмислено “ самопризнание на Гуайдо за „ законен “ президент на Венецуела от Обединеното кралство. Съдиите обаче обявиха, че на по-ниска инстанция би трябвало да се реши дали не би трябвало да бъдат взети поради и решенията на венецуелския съд по отношение на установяването на контрола върху златото.

Дългогодишното проблем бе прегледан от редица английски съдилища, откакто Венецуелската централна банка заведе дело против АЦБ за достъп до златото, като уточни, че то би трябвало да бъде употребявано като инструмент в битка с пандемията от COVID-19.

Гуайдо е подкрепян главно от западните сили, като предишния месец ръководещата партия на венецуелския президент Николас Мадуро завоюва съкрушителна победа на районни и локални избори в страната. Управляващите си осигуриха 20 от общо 23 губернаторски поста, както и кметското място в столицата Каракас.

Въпреки че бе разпоредено съд на по-долна инстанция да прегледа резултата от решенията на венецуелските съдилища, съдиите обявиха, че в случай че те не смятат Гуайдо за президент, „ не могат да бъдат приети или да имат резултат върху съдилищата в тази пълномощия, защото това би противоречало на позицията на Обединеното кралство “.

Сарош Зайвала, юрист на Венецуелската централна банка, предизвести, че след решението задграничните държавни управления ще  мислят деликатно преди да внасят средства на предпазване във Англия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР