Британски съд постанови присъда от четири години в затвора за

...
Британски съд постанови присъда от четири години в затвора за
Коментари Харесай

4 г. затвор за полски неонацист тийнейджър във Великобритания

Британски съд постанови присъда от четири години в пандиза за тероризъм за полски неонацист, който събирал управления за правене на бомби и осъществяване на офанзиви, заяви лондонската полиция в петък.

Служители за битка с тероризма задържаха 18-годишния юноша, разпознат като Яцек Тхоржевски , на летище в Лондон, преди той да може да се качи на полет за Полша през февруари.

Той беше изтеглил на телефона си материал, „ който възхвалява Хитлер, неонацизма и сатанизма. Документите съдържат антисемитски настроения и даже приканват за геноцид “.
 
Nazi-Obsessed Teenager Who Dreamt of Planning Terrorism Jailed
— Faith Matters (@FaithMattersUK)

" Ръководствата, които Тхоржевски беше събрал, ще дават на някого, с подобаващите материали, задоволително упътвания, с цел да създадат настоящи експлозиви и огнестрелни оръжия, способни да причинят гибел или съществени пострадвания. "

Т хоржевски, който се призна за отговорен за 10 терористични закононарушения през юни , живее в източните околности на британския академични град Оксфорд, заяви полицията, без да прецизира какъв брой дълго е обитавал във Англия.-->

Той също по този начин е бил помощник на различен полски жител, наказан за терористични закононарушения месеци по-рано.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР