Британски съд постанови издателят на в. Mail of Sunday да

...
Британски съд постанови издателят на в. Mail of Sunday да
Коментари Харесай

Принц Хари спечели дело за клевета

Британски съд постанови издателят на в. Mail of Sunday да изплати доста обезщетение и да се извини на принц Хари, откакто той заведе дело за клюка за обявата, че е обърнал тил на военните, когато се отдръпна от дейна роля в английското кралско семейство, оповестяват интернационалните медии.

Хари заведе дело след публикация във вестника от октомври предходната година, в която пишеше, че е прекъснал връзката си с Кралската морска пехота - командоси в английския флот, чийто патрон беше до момента в който не се отхвърли от отговорностите си в английското кралско семейство. Статията твърдеше също, че внукът на кралица Елизабет Втора се държи към този момент надменно с военните и даже не е дал отговор на писмо от някогашен английски военнокомандващ.

" Всички тези изказвания са лъжливи, тъй като " Мейл онлайн " го призна, въпреки и към този момент да бяха нанесени обилни вреди " - съобщи Джена Афиа, юристът на принц Хари, на съвещание по интернет на Лондонския съд.

Вестникът е приел да заплати обезщетение, което принц Хари ще подари за игрите " Инвиктус ", проведени за военни инвалиди.

Хари, както той самият пожела да го назовават - без купата, е служил десетина години в армията и два пъти беше на задача в Афганистан. Кралица Елизабет Втора го назначи за параден командващ на Кралската морска пехота през 2017 година

След съглашението за отдръпване от дейна активност в английското кралско семейство, контрактувано с кралицата и другите висшестоящи родственици, Хари трябваше да се откаже от званието, когато отиде да живее в Съединени американски щати със брачната половинка си Меган и сина им Арчи. Тогава английските медии писаха, че това доста го е разстроило.

Делото на Хари е друго от това, което води брачната половинка му Меган против " Мейл он сънди " поради оповестеното ѝ писмо до татко ѝ, с който е в неприятни връзки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР