Британски съд постанови днес, че правителството на Великобритания е действало

...
Британски съд постанови днес, че правителството на Великобритания е действало
Коментари Харесай

Лондон незаконно е разрешил износ на оръжия за Саудитска Арабия, реши британски съд

Британски съд постанови през днешния ден, че държавното управление на Англия е работило нелегално, като е разрешило експорт на оръжия за Саудитска Арабия, които може да са употребявани в спора в Йемен, съобщи " Ройтерс ". " Апелативният съд стигна до заключението, че процесът на взимане на решения от държавното управление е бил неправилен от законова позиция в едно значимо отношение ", съобщи съдът.

Според него държавното управление " не е направило приключена оценка дали ръководената от Саудитска Арабия коалиция е правила нарушавания на интернационалното филантропично право в предишното, по време на йеменския спор ".

Съдът сподели, че решението му " не значи, че лицензите за експорт на оръжия за Саудитска Арабия би трябвало да бъдат неотложно прекъснати ", а че " държавното управление на Англия би трябвало да преразгледа въпроса, би трябвало да направи нужните оценки за минали епизоди, провокирали паника ".

Правителството ще изиска разрешение да апелира правосъдното решение, сподели комерсиалното министерство. " Това разпореждане не се отнася за това дали самите решения са били верни или неправилни, а дали процесът на стигане до тези решения е бил верен ", съобщи говорителка на министерството. " Ние не сме съгласни с постановлението и ще търсим разрешение да апелираме ", сподели тя.

Министърът на интернационалната търговия Лиам Фокс сподели пред английския парламент, че към този момент Лондон прекратява процеса на издаване на нови разрешителни за продажба на оръжия на Саудитска Арабия и на нейните сътрудници в обединението, които могат да бъдат употребявани в спора в Йемен, съобщи " Франс прес ". /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР