Британски съд насрочи заседание за следващия месец, на което да

...
Британски съд насрочи заседание за следващия месец, на което да
Коментари Харесай

Британски съд ще разгледа през септември иск за предотвратяване на Брекзит без сделка

Британски съд насрочи съвещание за идващия месец, на което да прегледа юридически иск, подаден от опозиционни депутати за да не бъде разрешено на министър-председателя Борис Джонсън да приключи работата на Народното събрание, с цел да реализира Брекзит без договорка, съобщи Ройтерс.

Над 70 депутати от опозиционни партии споделят, че прекратяването на работата на Народното събрание преди избраната дата за излизане на Англия от Европейския съюз на 31 октомври би било " нелегално и противоконституционно ".

Те упорстват висшият цивилен съд в Шотландия да постанови, че Джонсън не може да желае от кралица Елизабет Втора да приключи работата на Народното събрание преди Брекзит на 31 октомври.

Съдът реши да има съвещание всъщност на 6 септември. Британските съдилища не заседават през август.

Джонсън споделя, че Англия ще напусне Европейски Съюз на 31 октомври със или без договорка. Британският парламент отхвърля съществуващото съглашение, а Европейски Съюз отхвърля да води нови договаряния, затова Брекзит без договорка наподобява все по-вероятен вид макар страховете, че това може да провокира стопански безпорядък.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР