Британски съд нареди повторно разглеждане на делото срещу полицейския офицер,

...
Британски съд нареди повторно разглеждане на делото срещу полицейския офицер,
Коментари Харесай

На Острова отново се сетиха за трагедията на Хилзбъро

Британски съд подреди наново разглеждане на делото против полицейския офицер, виновен за сигурността по време на нещастието на " Хилзбъро " през 1989, в която 96 последователи на Ливърпул откриха своята гибел. Командирът на мача Дейвид Дъкънфийлд избегна наказване, когато не се стигна до присъда през април след 10-седмичен правосъден развой.

Адвокатите на 74-годишния Дъкънфийлд се опълчиха против предлагането за наново разглеждане на делото по обвиняване в непредумишлено ликвидиране. Но арбитър Питър Опеншоу подреди повторното дело да се организира на 7 октомври във Върховния съд в Престън до Ливърпул. " Нареждам наново дело против Дейвид Дъкънфийлд ", съобщи той. Дъкънфийлд е упрекнат и държан под отговорност за гибелта на 95 от 96-те жертви. Последната от тях умря година след нещастието и не може да бъде законно свързвана със случая.

Злощастният случай на полуфинала за ФА Къп сред Ливърпул и Нотингам остава една от най-големите спортните нещастия в историята на английския футбол. Това докара до яд и отчаяние, изразено от близки на починалите и почитатели на тима. Семействата на жертвите водеха дълга акция за събития, търсейки правдивост за гибелта на техните близки. В последна сметка се стигна до развой против Дъкънфийлд, като на чуването през април той бе посочен като основен провинен за нещастието. Защитата оспори това, казвайки, че клиентът им " е направил всичко допустимо ", с цел да предотврати случилото се.
 Дейвид Дъкенфийлд е измежду упрекнатите за нещастието
Бивш началник на полицията измежду упрекнатите за нещастието " Хилзбъро "

Кралската прокуратура повдигна обвиняване на шестима души за непредумишленото убийство
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР