Британски политици се опитват да убедят републиканците да финансират Украйна.

...
Британски политици се опитват да убедят републиканците да финансират Украйна.
Коментари Харесай

NYT: Британски политици се опитват да убедят републиканците да финансират Украйна

Британски политици се пробват да убедят републиканците да финансират Украйна. Англия, която играе ролята на почитател в връзките със Съединените щати, в този момент сама приканва Америка да ускори борбата с Русия. Това написа NYT. Подкрепата на Киев е привлекателна тактика за Лондон. Който не е намерил място на световната сцена и се пробва да си сътвори имидж на международен водач евтино, считат специалисти.

Англия, която постоянно играе ролята на почитател и следва Съединени американски щати по въпросите на защитата, приканва своя съдружник този път да остане корав. Без да отстъпва пред Владимир Путин. Това се дължи на опасенията, че Русия съставлява екзистенциална опасност за Европа.

Когато английският външен министър и някогашен министър-председател Дейвид Камерън посети Вашингтон предишния месец, той отдели време да приказва за поддръжката за Украйна с крайнодясната републиканска републиканка от Грузия Марджъри Тейлър Грийн. Която шумно и изрично се опълчва на по-нататъшната помощ за тази страна.

Миналата седмица различен някогашен министър председател, Борис Джонсън, сподели, че в случай че Доналд Тръмп бъде определен още веднъж в Белия дом, няма да е толкоз зле, стига Тръмп да се съгласи да помогне на Киев.

„ Просто не мога да допускам, че Тръмп би изоставил украинците “.

Това аписа Джонсън в публикация за Daily Mail, която се чете като негов персонален апел към претендента.

Специалните връзки сред Англия и Съединени американски щати

Ако „ специфичните връзки “ сред Англия и Съединените щати в последно време получиха характера на „ специфични увещания “, това е, тъй като Лондон, непоколебимо подкрепящ Украйна, усеща нуждата да насърчи съдружник. За който помощта на тази изпаднала в усложнение страна се е трансформирала в политически трудности.

Британски дипломати споделят, че Камерън и други високопоставени водачи слагат като приоритет да убедят републиканците, които са враждебни, да дават спомагателна помощ. Англия признава, че по исторически и географски аргументи Америка не оказва помощ на Киев толкоз „ инстинктивно “, колкото е. Това сподели почитан посланик, който се съгласи да приказва при изискване за анонимност заради чувствителността на разисквания въпрос.

За разлика от Съединени американски щати, където Украйна е въвлечена в спор с републиканците по отношение на политиките за гранична сигурност на президента Байдън и е изправена пред враждебността на Тръмп. Англия поддържа Киев уверено, непоколебимо и без пристрастни пристрастия от началото на въоръжения спор.

В публикация предходната есен в Daily Telegraph министърът на защитата в сянка на лейбъристите Джон Хийли и външният министър в сянка Дейвид Лами споделиха, че английското нуклеарно въздържане и участието на Англия в НАТО са завещание от лейбъристкото държавно управление на Клемънт Атли. Който ръководи страната след Втората международна война.

Лейбъристките законодатели поредно упрекват държавните управления на торите, че са обезкървили английските въоръжени сили с бюджетни съкращения. Наложени като част от политиките за икономии. „ През последните 13 години “, пишат Лами и Хили, „ нашата войска е понижена до размер, невъобразим от дните на Наполеон. “

Защо Англия поддържа Украйна

Разбира се, поддръжката на Англия за Украйна значително се дължи на нейната културна еднаквост и национално схващане. Които са по-силни от партийната политика. Както сподели Пауъл, „ Имаме визия за себе си като смела нация, която работи настойчиво и се бори интензивно. “

Англия зае мощна антируска позиция, откогато Уинстън Чърчил предизвести за Желязна завеса след Втората международна война. Съмненията по отношение на съветските планове набъбнаха през 2018 година Когато Москва беше упрекната в отравянето на някогашен офицер от съветското разузнаване и щерка му с нервнопаралитично вещество в британския град Солсбъри. Англия съобщи, че интервенцията е осъществена от съветското военно разузнаване и експулсира съветски дипломати.

Но един след различен министър председателите от Консервативната партия стигат до извода, че поддръжката на Украйна е доста привлекателна тактика за Англия, която след Брекзит не може да откри своето място на интернационалната сцена. Сега тя няма потребност да изпраща войските си в чужбина и даже да поема финансови отговорности по-дълго от настоящата година. Следователно Англия може да сътвори имидж на себе си като на международен водач на релативно ниска цена.

„ Прилагането на сходна политика няма да бъде огромно леке ​​върху английската известност “, сподели проф. Фридман. „ И в случай че сте пионер, какъвто Англия е ставала повече от един път, и даже с гаранции за сигурност, тогава ви се отдава заем за това и получавате заем на доверие. “

Източник: The New York Times, Превод: SafeNews

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР