Британски паспорти, върху които вече не пише Европейски съюз, са

...
Британски паспорти, върху които вече не пише Европейски съюз, са
Коментари Харесай

Великобритания пуска в обръщение новите поспорти

Британски паспорти, върху които към този момент не написа Европейски съюз, са пуснати в обращение от 30 март, разгласи английското вътрешно министерство, представено от Агенция Франс Прес.

Първоначално се планираше на 29 март да има брекзит, само че той по този начин и не се конкретизира на тази дата и английският министър председател изиска от Европейски Съюз отсрочване до 30 юни.
Лондон желае пролонгация за брекзит до 30 юни Доналд Туск пък предложи едногодишно "гъвкаво " отсрочване за датата на брекзит
" Паспорти с цвят бордо, върху които няма думите Европейски съюз, са пуснати в обращение на 30 март ", се споделя в изказване на представител на ведомството, представено и от Българска телеграфна агенция. " За да изчерпаме оставащата наличност, паспорти с текста Европейски съюз ще продължат да бъдат издавани за къс интервал след тази дата ", добавя представителят, като акцентира, че и двата модела са годни за пътешестване зад граница.

Снимка: Reuters

Общият формат на паспортите на страните членки от Европейски Съюз, т.е. цвят, надпис на корицата, брой на страниците и други, са открити с резолюция на Европейския съвет от 1981 година, с цел да се ускори чувството на хората, че принадлежат към една и съща общественост и да се улесни тяхното напредване.
Брекзит от вътрешната страна: Сър Крейг Оливър споделя за началото на английския трилър Медийният консултант на премиера Камерън е безапелационен, че втори референдум ще раздели още повече британците
От края на 2019 година в обращение ще влязат и английски паспорти със наследник цвят.

Снимка: Reuters

Френската компания Жемалто, профилирана в цифровата сигурност, завоюва поръчката на Лондон за производството на новите английски паспорти. Това породи гнева на някои последователи на брекзит, които желаеха поръчката да отиде при английска компания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР