Британски официални лица са участвали в дипломатически дискусии с ключови

...
Британски официални лица са участвали в дипломатически дискусии с ключови
Коментари Харесай

Великобритания е водила тайни преговори с Русия, докато войната в Украйна продължава

Британски публични лица са взели участие в дипломатически полемики с основни представители на Кремъл по отношение на световната сигурност на фона на продължаващия спор в Украйна, оповестява вестник inews, представен от " Фокус ".

Дискретните срещи са се състояли през последните 18 месеца на разнообразни места като Виена и Ню Йорк, като част от подмолни дипломатически старания. Разговорите са се фокусирали към проблеми, свързани със сигурността, които засягат както Обединеното кралство, по този начин и интернационалната общественост, като са обхващали тематики като дефицита на зърно и нуклеарна сигурност.

Обединеното кралство обаче не е водило дейни мирни договаряния, целящи дипломатическо разрешаване на спора, както е удостоверил върховен английски посланик, взел участие в някои от тези диалози.

" Поддържаме контакт и считаме, че е от решаващо значение да поддържаме открит разговор по време на войната в Украйна ", са декларирали чиновниците.

" По никакъв метод не разпределяме елементи от страната (Украйна) и не сключваме мирни съглашения от името на който и да било, само че е жизненоважно да поддържаме тази линия на контакт отворена. "

Говорител на Министерството на външните работи и въпросите на Британската общественост (FCDO) е уведомил " i ", че срещи с съветски публични лица в действителност са се провеждали, само че единствено когато са били считани за " безусловно нужни ". Говорителят също по този начин е отхвърлил всевъзможни изказвания, които допускат, че тези полемики са имали за цел да договорят прекратяването на спора в Украйна, като е определил сходни изказвания за " нито достоверни, нито точни ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР