Британски официални лица пристигнаха в Брюксел, надявайки се да накарат

...
Британски официални лица пристигнаха в Брюксел, надявайки се да накарат
Коментари Харесай

Великобритания иска разговори за бъдещето, ЕС първо иска развод

Британски публични лица дойдоха в Брюксел, надявайки се да накарат Европейски Съюз да договарят за общите връзки след Брекзит, само че блокът отхвърля да започва диалозите, преди да има договорка за излизането на Англия, оповестява Ройтерс.

Третият кръг от диалози с Брекзит е повече от година, откакто британците гласоподаваха в референдум за овакантяване на Европейския съюз.

Главните договарящи за Брекзит, Мишел Барние от Европейски Съюз и Дейвид Дейвис от Англия, разискват и казуса за бъдещата граница сред Ирландия и Северна Ирландия в Обединеното кралство.

" Правата на жителите, Ирландия и финансовото споразумяване са предпочитани преди диалозите за бъдещето ", разяснява след среща с Барние, Ги Верхофстад.

Англия ще показа подробни отчети по въпроси, вариращи от митнически договорености до продан на данни, което обаче е впускане в бъдещите връзки сред Лондон и Европейски Съюз.

Англия ще упорства блокът да покаже " въображение " и да приказва за бъдещи връзки, а не просто за " бракоразвод ".

Британската опозиционна лейбъристка партия декларира, че Лондон ще остане на европейския обединен пазар и митнически съюз за преходния интервал след Брекзит, предлагайки ясна опция на политиката на премиера Тереза Мей.

Министрите на Мей изключват всяка такава опция, само че политически документи на държавното управление, оповестени предходната седмица, демонстрират, че Англия постоянно се стреми да възпроизведе съществуващите договорености с Европейски Съюз.

Британската и немската търговски камари дружно приканиха договарящите в да стартират договаряния за бъдещи търговски връзки и изключително за митнически съглашения.

Бавният прогрес до момента значи, че започване на диалози за ново съглашение с Англия през октомври е малко евентуално.

Европейски Съюз и Англия се отдалечават много, изключително когато става въпрос за това какъв брой Лондон би трябвало да заплати за Брекзит, в отговор на предходните си задължения.

Ирландия от своя страна оповестява през днешния ден, че огромна част от бъдещите съглашения за границата сред Северна Ирландия и Ирландия биха могли да бъдат решени, преди договарянията за Брекзит да влязат в идната фаза.

Барние показва, че желае Европейски Съюз и Англия да останат съдружници в битката с тероризма, хакерските атаки и осведомителните войни.

" Факт е, че Съюзът от 27-те и Обединеното кралство ще би трябвало да обединят напъните си, с цел да се опълчват на общите закани: сигурността на нашите жители не може да бъде омаловажена ", разяснява Барние пред френския ежедневник le Monde.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР