Британски математици създадоха статистически алгоритъм, който може да предскаже продължителността

...
Британски математици създадоха статистически алгоритъм, който може да предскаже продължителността
Коментари Харесай

Алгоритъм определя колко време ще живее човек

Британски математици сътвориха статистически логаритъм, който може да предскаже продължителността на живота на съответен човек. Подобна система би могла да е от изгода на застрахователите, да вземем за пример. За да разработят системата, учените от Университета на Източна Англия са употребявали данни за здравословното положение на повече от 110 хиляди души във Англия в продължение на няколко десетилетия. Тоест, към този момент логаритъмът може да дефинира единствено продължителността на живота на британците, написа technews.bg.

По-рано откривателите откриха, че могат да схванат биологичната възраст на човек, като проучват състава на кръвта му и данните от медицинските и обществените служби. В новата разработка учените са приспособили тази техника за пресмятане на продължителността на човешкия живот.

За задачите на разбора са употребявани здравната история на индивида, неговото състояние в обществото и други статистически и демографски фактори. На базата на тези данни логаритъмът планува какъв брой дълго ще живее един или различен британец, в случай че не възнамерява да промени мястото си на престояване или специалността.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР