Британски кораб за полярни изследвания, кръстен на естествоизпитателя Дейвид Атънбъроу,

...
Британски кораб за полярни изследвания, кръстен на естествоизпитателя Дейвид Атънбъроу,
Коментари Харесай

Полярен кораб ще изследва покачването на морското равнище

Британски транспортен съд за полярни проучвания, кръстен на естествоизпитателя Дейвид Атънбъроу, се приготвя за второто си пътешестване до Антарктида, с цел да изследва повишението на морското ниво и заканите за биоразнообразието.

Плавателният съд, разгласен за един от най-модерните проучвателен кораби в света, приключи първото си корабоплаване предишния ноември.

Той отплава от пристанище Харуич, в източна Англия, с 45 учени и екипаж на борда. Има за цел да дойде в изследователската станция Ротера, на Антарктическия полуостров, до Коледа.

 
Трябва да разберем по какъв начин се движи водата, по какъв начин се затопля въздухът и по какъв начин ледът реагира на всички тези фактори. За да създадем това, би трябвало да измерим доста разнообразни елементи на системата, с цел да получим огромната картина. И по тази причина транспортен съд като „ Дейвид Атънбъро “ е толкоз значим. Той разполага с всички принадлежности и съоръжение, с цел да създадем всички тези измервания по най-съвременен метод.
Кели Хоган, морски геофизик 

Корабът ще прекара към 6 месеца в Антарктида и ще транспорти хранителни артикули, съоръжение и гориво до изследователските станции на Британското антарктическо общество. Освен това ще организира проби на съоръжение за полярна просвета и ще събира данни за въздействието на промените на климата върху целия район и оттатък него.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР