Британски кораб е ескортирал руска фрегата близо до териториалните води

...
Британски кораб е ескортирал руска фрегата близо до териториалните води
Коментари Харесай

Британски военен кораб ескортира руска фрегата

Британски транспортен съд е ескортирал съветска фрегата покрай териториалните води на кралството, оповестиха осведомителните организации.

Британската фрега " Сейнт Олбънс " отплавала на 23 декември да наблюдава новия съветски военен транспортен съд " Адмирал Горшков " при придвижването му в Северно море.

Няма да се поколебаем да защитим териториалните си води и няма да допуснем каквато и да било форма на експанзия, уточни в изказване английският министър на защитата Гавин Уилямсън.

От ведомството оповестиха, че различен транспортен съд е бил извикан да съпроводи съветски разследващ транспортен съд в Северно море и Ламанша на Бъдни вечер. Хеликоптер бил изпратен по-късно да следи други два съветски плавателни съда.

Според информация на организация ТАСС корабът " Адмирал Горшков " минава следващи тествания, и по тази причина още не може да бъде включен към Военоморския флот на Русия.

Отношенията сред Англия и Русия са напрегнати, а неотдавна първият посланик на Лондон Борис Джонсън съобщи, че са налице ”изобилни доказателства “ за съветската интервенция в непознати избори.

Неговият сътрудник Сергей Лавров на собствен ред акцентира, че сходни изказвания не са аргументирани.

Преди дни началникът на въздушната защита сър Стюарт Пийч съобщи, че Англия и НАТО би трябвало да изведат като приоритет отбраната на инфраструктурата, която се намира в морските територии:

Има нов риск - с новите благоприятни условия на Русия. Представете си, в случай че бъдат прекратени кабелите, инфраструктурата, която минава през морето и свързва обособени страни. Затова ние и нашите сътрудници от НАТО би трябвало да продължим да развиваме военноморските си сили, с цел да отговорим на новите предизвикателства”,предупреди английският боен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР