Британски изследователи са разработили "инструмент за идентифициране на риска" -

...
Британски изследователи са разработили "инструмент за идентифициране на риска" -
Коментари Харесай

Учени изведоха формула, която изчислява кой ще умре от К-19

Британски откриватели са създали "инструмент за идентифициране на риска " - формула, която предсказва възможностите за оцеляване на пациенти с COVID-19, оповестява "Мирър ". Според екипа на Университета в Единбург, животът може да бъде избавен посредством индивидуализиране на лечението въз основа на профила на пациента.

"Инструментът за оценка на риска " разделя приетите в болница пациенти на четири обособени групи съгласно степента на риска, вариращи от „ невисок “ до „ доста висок “. В най-ниската категория един на всеки 100 е изложен на риск да почине. В междинната - всеки десети. "Висок риск " е гибелта на 31 пациенти от 100, "много висок " - 62 пациенти от 100.

„ Като лекари, ние желаеме да идентифицираме групите пациенти, изложени на максимален риск от гибел от COVID-19 “, споделил а ръководителят на проучването Юън Харисън, професор в Университета в Единбург. - Ако успеем да създадем това на прага на болничното заведение, лекуването може да бъде по-добре планувано. Този елементарен за потребление инструмент ще помогне на лекарите да вземат решения за обезпечаване на оптимална грижа за пациента. "

Формулата е получена от данни от почти 35 000 пациенти, признати в 260 лечебни заведения в Англия, Уелс и Шотландия сред февруари и май. Всички участници отговаряли на критериите за една от четирите групи. Това е най-голямото проучване на COVID-19 в света.

Факторите, които дефинират индикатора на смъртността на човек, риска от гибел, включват: възраст, пол, брой съществуващи по-рано положения и болести, периодичност на дишане и резултатите от два кръвни теста.

Според думите на учените, сходна категоризация отваря „ нови пътища “. Например домашното лекуване е по-подходящо за хора с невисок риск. От друга страна, хората с висок или доста висок риск би трябвало да бъдат лекувани с по-мощна терапия: потребление на антивирусни медикаменти и ранно приемане в интензивното поделение.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР