Британски изследователи публикуваха резултатите от експерименти, които трябваше да открият…

...
Британски изследователи публикуваха резултатите от експерименти, които трябваше да открият…
Коментари Харесай

Установиха цвета на смъртта и какво сънуваме преди да умре

Британски откриватели разгласиха резултатите от опити, които трябваше да открият… цвета на гибелта, оповестява medpulse.

Опитите са извършени върху червеи, само че учените настояват, че такива „ входни данни “ могат да бъдат приложени към всевъзможни биологични типове, в това число хора.

Според тях, при положение на началото на гибелта на тъканите на червеите, клетките стартират да предават данни по веригата, която по-късно може да се употребява като „ рецепта “ за величие.

Когато червеят умирал, на клетъчно равнище имало разкъсване на тъканите и некроза, които от своя страна предизвиквали лъчение със наследник цвят.

Както изясняват специалистите, след началото на този стадий от гибелта има няколко значими минути, които съдържат цялата информация.

Съществуват и няколко минути, когато има късмет за избавление и в този момент, с помощта на получените данни, лекарите ще могат да реанимират умиращия човек, сред началото на некрозата и към момента мъждукащия живот.

По-рано учените споделиха, че са стигнали до заключението, че има сънища, които хората виждат малко преди гибелта си и това са предизвестия, че човек скоро ще напусне този свят.

Проучванията са извършени от учени от американския град Бъфало и са траяли 10 години. Експертите са следили възприятията и чувствата на хората през последните години от живота им.

Според един от създателите на проучването, доктор Кристофър Кер, преди гибелта, хората доста постоянно виждат идентични сънища. Тези сънища не са ужасни и не са плашещи. Напротив, те са цялостни с умиротворяване и позитив, дават ярки страсти и то на такова равнище, като че ли човек ги претърпява в реалност, а не в съня си.

В тези сънища има от дълго време умряли родственици или другари, както и обичани животни. Освен това, хората преди гибелта от време на време имат сънища, в които отиват на дълъг път, събирайки багаж, като че ли знаят, че в никакъв случай няма да се върнат назад.

Според наблюденията на учените, пробуждането на такива умиращи хора било радостно, те си мислили, че не сънуват, а всичко е нескрито.

Според специалисти в изследването са взели участие повече от 13 хиляди души, а единствено 10% от тях не са виждали такива сънища.

Отбелязва се, че най-често сънищата стартират да се появяват 2-2.5 месеца преди печалното събитие и няколко седмици преди този момент те стават допустимо най-реалистични.

Според откривателите, сходни сънища евентуално се създават от мозъка, който приготвя индивида за неизбежното и изпраща сигнали, с цел да го успокои.

Но по какъв начин може мозъкът да знае, че гибелта идва? Това е мистерия, която специалистите се борят да разгадаят, само че към този момент не могат да кажат нищо друго, като се изключи че човек употребява не повече от 10% от евентуалните благоприятни условия на мозъка си и скритите качества на организма като цяло.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР