Британски издател на вестник се съгласи да плати на принц

...
Британски издател на вестник се съгласи да плати на принц
Коментари Харесай

Принц Хари ще получи повече от 500 000 долара от издател на британски вестник при уреждане на дело за хакване на телефон

Британски издател на вестник се съгласи да заплати на принц Хари „ забележителна “ сума за разноски и компенсации за навлизане в персоналната му информация с хакване на телефон и други противозаконни подслушвания, сподели юристът на Хари в петък.

Адвокат Дейвид Шерборн сподели, че Mirror Group Newspapers са се съгласили да платят всички правосъдни разходи на Хари, плюс вреди, и ще създадат междинно заплащане от 400 000 паунда ($505 000) в границите на 14 дни. Последният раздел ще бъде оценен по-късно.

Хари получи 140 000 паунда ($177 000) обезщетение през декември, откакто арбитър откри, че телефонното хакване е било „ необятно публикувано и всекидневно “ във вестниците на Mirror Group в края на 90-те години, траяло е повече от десетилетие и че ръководителите на документите го прикриха. Съдия Тимъти Фанкорт откри, че телефонът на Хари е бил хакнат „ в умерена степен “.

Mirror Group сподели в изказване, че е „ удовлетворена от постигането на това съглашение, което дава на нашия бизнес допълнител...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР