Британски градове няма да могат да се борят за Европейска

...
Британски градове няма да могат да се борят за Европейска
Коментари Харесай

Британски градове без шанс за Европейска столица на...

Британски градове няма да могат да се борят за " Европейска столица на културата " след 2019 година. Това се случва, откакто страната напусне публично Европейския съюз. Припомняме, че текат договаряния по " развода " сред Лондон и Общността и двете страни срещат компликации по решаването на редица въпроси.

След 2 години Англия към този момент няма да е част от Съюза. Редица градове трябваше да вземат участие в конкуренцията за " Европейска столица на културата ". Сред тях са Нотингам, Лийдс, Дънди и други градове. Властите им към този момент показаха разочарованието си от провалените старания и очаквания.

Първият министър Никола Стърджън не скри шока си от измененията. Според английските управляващи присъединяване на градове от страни отвън Европейски Съюз е било допустимо, само че Брюксел е решил, че лишаването на Англия от тази опция е част от следствията от Брекзит.

Инициативата " Европейска столица на културата " има за цел да насърчи благосъстоянието и многообразието на култури в Европа, както и да усили възприятието за принадлежност на жителите към едно общо културно пространство. Културната стратегия и вложенията, събрани от самодейността, ще допринесат за нейното дълготрайно стабилно развиване на градовете.

тагове брекзит английски град европейска столица на културата
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР