Британски експерти по сигурността отговориха на твърденията, че руските киберхакери

...
Британски експерти по сигурността отговориха на твърденията, че руските киберхакери
Коментари Харесай

Британските шпиони дават присъда за опасенията, че Владимир Путин стои зад националния ИТ срив на Greggs

Британски специалисти по сигурността дадоха отговор на изказванията, че съветските киберхакери може да са виновни за ИТ срутва на Greggs, който принуди затварянето на голям брой магазини.

Прекъсванията в ИТ през вчерашния ден попречиха на приемането на заплащания и казусът засегна клонове на верига пекарни в цялата страна, в това число в Лондон, Шефилд и Бирмингам. Някои магазини сложиха краткотрайно надписи „ затворено “ на вратите си, други можеха да одобряват единствено заплащания в брой. Други споделиха на клиентите да поръчват извън в мобилното приложение на Greggs, преди храната да може да им бъде дадена.

Това пристигна единствено въпрос на часове, откакто Sainsbury's, McDonald's и Tesco оповестиха също за огромни необятно публикувани проблеми с техните ИТ системи - предизвиквайки опасения, че държава-измамник може да се насочи към обичаните вериги на Обединеното кралство. Но това беше отхвърлено от източник от английските служби за сигурност, който съгласно известията сподели на The Sun, че въпреки да е „ необичайно “ ИТ п...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР