Британски депутати, включително и тези, които премиерът Борис Джонсън изключи

...
Британски депутати, включително и тези, които премиерът Борис Джонсън изключи
Коментари Харесай

Британски депутати се готвят да съдят премиера Джонсън, за да наложат отлагане на Брекзит

Британски депутати, в това число и тези, които министър председателят Борис Джонсън изключи тази седмица от своята Консервативна партия, приготвят правосъден иск против премиера, в случай че той откаже да изиска отсрочване на Брекзит, заяви през днешния ден Би Би Си, представена от Ройтерс.

Законопроект на опозицията, който принуждава Джонсън да изиска от Европейския съюз продължение на периода за английското отдръпване от общността за да се избегне Брекзит без съглашение на 31 октомври, бе утвърден от горната камара на Народното събрание и се чака да стане закон в понеделник, откакто кралицата го подпише, съобщи Българска телеграфна агенция.

Джонсън обаче сподели, че няма желание да желае от Брюксел ново продължение на крайния период и " по-скоро ще лежи мъртъв в канавка, отколко да отсрочи Брекзит ".Днес вестник " Дейли телеграф " цитира негови думи, че той бил привързан " единствено на доктрина " с новия закон.

Правителството до момента не е коментирало известието на Би Би Си, съгласно което огромна група депутати към този момент са събрали юридически екип и са подготвени да изискат по правосъден път използването на закона, в случай че е належащо.

Според Джонсън единственият излаз от задънената улица с Брекзита е провеждането на нови избори и желае те да се състоят на 15 октомври, с цел да завоюва нов управнически мандат и да разполага с оставащите две седмици, с цел да реализира Брекзит в точния момент. За да свика нови избори обаче той се нуждае от две трети от депутатските гласове, а опозиционните партии, в това число Лейбъристката, към този момент обявиха, че ще гласоподават или срещу, или ще се въздържат по този въпрос, до момента в който законът, принуждаващ Джонсън да изиска отсрочване на Брекзит, не бъде изпълнен.

Джонсън към този момент не съумя на събере задоволително гласове за нови избори при първия опит в сряда. Има планувано ново гласоподаване по въпроса в понеделник със слаби шансове министър председателят да завоюва. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР