Британски депутати и активисти заявиха, че сезират съда с цел

...
Британски депутати и активисти заявиха, че сезират съда с цел
Коментари Харесай

Великобритания: Депутати искат закон срещу руска намеса в политиката

Британски депутати и деятели обявиха, че сезират съда за да бъде променено законодателството и по този начин да се избегне интервенция в изборите в страната, като укориха държавното управление в " безучастие " на фона на съмненията за съветска интервенция през последните години, съобщи Франс прес.

Те подлагат на критика " бездействието на държавното управление и неспособността му да запълни пропуските в закона ", потвърждавайки, че кабинетът не извършва уговорките си съгласно Европейската спогодба за правата на индивида, която пази правото на свободни и почтени избори.

Те упорстват правосъдната система " да бди държавното управление да съблюдава своя юридически ангажимент за без значение следствие на заслужаващите доверие изказвания за съветска интервенция и правилно да брани бъдещите избори от задгранична интервенция ", изясни в официално съобщение юрист Теса Грегъри от адвокатската фирма Ли Дей, представляваща групата.

Молбата, към която са се включили парламентаристи лейбъристи, демократични демократи и други опозиционни депутати, е подадена, откакто през юли бе оповестен отчет на английска парламентарна комисия за случаи на съветска интервенция в политиката на кралството. Комисията прикани държавното управление да проверява вероятни случаи от този жанр, по-специално по време на акцията за Брекзит през 2016 година, като укори кабинета, че съществено е подценил съответните опасности.

Правителството стачкува против изказванията, че се е задействало със забавяне, като акцентира, че " няма доказателства за сполучлива интервенция в референдума за Европейски Съюз ". То увери обаче, че Русия съставлява " безспорен приоритет, що се отнася до националната сигурност ", добавя Агенция Франс Прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР