Британски бизнесмен без аналог в бизнеса – това накратко е

...
Британски бизнесмен без аналог в бизнеса – това накратко е
Коментари Харесай

Гордостта никога не ми пречи да призная, когато не съм прав: 15 цитата от Ричард Брансън

Британски предприемач без аналог в бизнеса – това в резюме е Ричард Брансън, който ще гостува за първи път на следващия ден в България. Мултимилиардер, бизнесмен, иноватор, авантюрист, идеалист и огромен човек – дано забележим едни от най-мотивиращите му мисли, потвърдили се през годините.

Винаги съм гледал на моя бизнес не като на машина, изкарваща пари, а като на премеждие, което, уповавам се, ще направи живота на хората по-добър.

Не се захващайте с нещо, в случай че не ви носи наслаждение.

В бизнеса е като в живота – значимо е да се вършат добрини.

Бизнесът е предназначен да усъвършенства и обогатява живота на хората. В противоположен случай по-добре не се захващайте с него.

Във всяка организация, всеки началник – от началника на отдела до топ мениджъра, - от време на време би трябвало да си съблича костюма и да си пооцапа ръцете.

Гордостта в никакъв случай не ми пречи да призная, когато не съм прав.

Ако сте бизнесмен и не вършиме неточности, значи не сте бизнесмен.

В предприемачеството няма място за консерватизъм. Такъв вид мислене подкастря крилата ви, прави ви слаби и не ви разрешава да оцените вярно ситуацията.

Научил съм повече от хора, претърпели крах, в сравнение с от тези, които елементарно са постигнали триумф.

На първо място провал означава въобще да не извършите опит. Провалилите се хора са тези, които не пробват и не поставят старания. Много малко са случаите, когато сте се заели с нещо, провалили сте се, само че не сте изпитали голямо задоволство от обстоятелството, че най-малко сте пробвали. 

Хората в действителност не се интересуват в какво не ви бива, тъй че не мислете за това. Независимо от достиженията ви в живота, дейностите, в които не ви бива, постоянно ще са доста повече от тези, в които сте положителни. Затова не позволявайте рестриктивните мерки да пречупят увереността ви. Забравете за тях и се концентрирайте върху мощните си страни.

Успехът не идва при тези, които следват утъпкания път. Трябва да бъдете новатори – въпреки всичко не забравяйте, че най-големите човешки достижения са били артикул на безумни хрумвания.

Бъдете смели и не живейте живота, който " би трябвало " да живеете.

Смелият човек може да не живее постоянно, само че внимателният не живее въобще.

Ако не мечтаете, няма да постигнете нищо.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР