Британски биолози се усъмниха дали нивото на при мъжете отразява

...
Британски биолози се усъмниха дали нивото на при мъжете отразява
Коментари Харесай

Британски учени развенчават мита за връзката между тестостерона и житейската реализация

Британски биолози се усъмниха дали равнището на при мъжете отразява какъв брой огромен обществен и стопански триумф реализират. Това заяви пресслужбата на Университета в Бристол с позоваване на публикация в списанието " Science Advances ", предава БГНЕС.

" Има общоприето мнение, че равнищата на тестостерон въздействат върху това какъв брой добре човек се оправя и какво реализира в живота. Нашето проучване демонстрира, че ролята на тестостерона в обществено -икономическите достижения на мъжете е мощно надценена ", споделя водещ откривател от Бристолския Университет Аманда Хюз, чиито думи са представени от пресслужбата на университета.
 Как да говорите с вашия доктор при признаци на невисок тестостерон? Как да говорите с вашия доктор при признаци на невисок тестостерон?
Мислите ли, че имате признаци на невисок тестостерон? Първата стъпка е да информирате Вашия доктор. Така би трябвало да се води диалог. Гово...

През последните години учените започнаха интензивно да учат по какъв начин половите хормони въздействат върху държанието и виталния път на мъжете и дамите. По-специално, преди три години, френски психолози и биолози откриха, че инжекциите с тестостерон вършат мъжете по-склонни да купуват по-известни коли, часовници и други знаци за богатство и мощ.

Хюз и нейните сътрудници се чудели дали има връзка сред равнищата на тестостерон при мъжете и какъв брой сполучливи са в обществено и икономическо отношение. За да отговорят на този въпрос, учените са употребявали данните, които сътрудниците им събират като част от английския план „ Biobank “.

Повече от 400 000 английски доброволци вземат участие в тази самодейност, които са се съгласили да дарят своята ДНК за разбор, да се подложат на повсеместен физически обзор и да приказват за своите хранителни желания и неприятни привички. Тези данни също включват какъв брой тестостерон се създава от тялото на всички мъже доброволци.

Учените изследват в детайли тази информация, с цел да преценяват какъв брой тестостерон въздейства върху разнообразни аспекти от живота на английските мъже, в това число техния вкус към риск, равнището на приходите, кариерата, образованието и обществения статус. Освен това учените проучват по какъв начин всички тези фактори са повлияни от генните вариации, свързани с нараснала централизация на половите хормони в тялото.
 Три пъти по-голям риск за мъжете с COVID-19 да стигнат до интензивно лекуване Три пъти по-голям риск за мъжете с COVID-19 да стигнат до интензивно лекуване
Мъжете, инфектирани с COVID-19, са три пъти по-склонни да се нуждаят от интензивни грижи, в сравнение с дамите. Освен това представителите на...

Сравнявайки всички тези данни, Хюз и нейните сътрудници дефинират по какъв начин равнищата на тестостерон въздействат върху социално-икономическите аспекти на живота на мъжете. Този разбор демонстрира, че като се вземат поради всички странични фактори, равнището на благосъстояние, здравословното положение и склонността към вдишване на опасности в действителност не зависят по никакъв метод от това какъв брой интензивно мъжкото тяло създава полови хормони.

Поради тази причина учените допускат, че техните сътрудници са обърнали повода и следствието. С други думи, високите равнища на тестостерон не оказват помощ да станеш началник или да получиш положително обучение, а е разследване от завоюването на по-висока позиция в обществото или резултат от по-добро опазване на здравето, заключават откривателите./ БГНЕС, ТАСС

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР