Британски археолози за първи път са открили скелет на разпнат

...
Британски археолози за първи път са открили скелет на разпнат
Коментари Харесай

Археолози откриха скелет на разпънат мъж от епохата на Древния Рим

Британски археолози за първи път са разкрили скелет на разпнат човек, живял през III-IV век. За това оповестява изследователската компания Albion Archeology, представена от.

„ По време на планувани разкопки в село Фенстентън, Кеймбриджшир, нашите експерти откриха човешки скелет на възраст 25-35 години с признаци на зъбни болести и артрит, присъщи за хората, заровени тук [по това време]…

12 открити наоколо пирона ни разрешават да създадем извод, че тялото на мъжа е било сложено върху дъска или погребална количка, само че тринадесетият гвоздей минава хоризонтално през костта на петата ", споделят откривателите и означават, че в костта е открита и по-плитка дупка, което разрешава да се изключи инцидентният темперамент на увреждането, защото това свидетелства за несполучлив първи опит за продупчване на крайника. "



Снимка: Albion Archeology

Преди находката на английските археолози в света са били известни единствено три скелета от епохата на Древния Рим с увреждания, присъщи за разпятие. Според учените този тип екзекуция се е правила най-често посредством връзване към кръста. Ако са били употребявани пирони, то след гибелта на наказания те са били премахвани от тялото. В случая с образеца от Кеймбриджшир издърпването на пирона от костта е било възпрепятствано от това, че гвоздеят е бил огънат.

Преди това скелет на разпнат мъж с гвоздей в костта е откриван единствено един път - при разкопки в северната част на Йерусалим през 1968 година

 

 

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР