Британската верига супермаркети Tesco отвори днес първия си магазин без

...
Британската верига супермаркети Tesco отвори днес първия си магазин без
Коментари Харесай

По примера на Amazon: Tesco откри първия си безкасов магазин

Британската верига супермаркети Tesco отвори през днешния ден първия си магазин без каси и продавачи, следвайки образеца на софтуерния колос Amazon, заяви " Яху Нюз ".

Новият магазин, който е час от формата GetGo, се намира в High Holborn в центъра на Лондон. В него клиентите ще могат да пазарят без да сканират артикули или да употребяват каса.

Те просто ще би трябвало да изтеглят на смарт телефоните си приложение на Tesco. От компанията обясниха, че клиентите няма да могат да пазарят в магазина без профил в приложението.

Tesco си партнира с израелската компания Trigo, която е оборудвала супермаркети в Нидерландия и Германия с нужната технология. От Trigo дефинират магазина като „ изцяло самостоятелен “.

Технологията съставлява композиция от камери и датчици за тегло, които откриват какво е закупил всеки клиент. При излизане от магазина клиентите се таксуват непосредствено през приложението

Камерите не употребяват технология за лицево различаване, само че наблюдават придвижванията на тялото. От компанията споделят, че образните данни от клиентите няма да се съхраняват.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР