Британската стартираща компания GoCardless получи 95 млн. долара финансиране в

...
Британската стартираща компания GoCardless получи 95 млн. долара финансиране в
Коментари Харесай

Британска финтех компания привлече 95 млн. долара инвестиции от Alphabet и Salesforce

Британската започваща компания GoCardless получи 95 млн. $ финансиране в следващ рунд за набиране на капитал за развиване, съобщи CNBC. По този метод компанията към този момент се прави оценка на 970 милиарда доалра, а в нея са вложили колоси на софтуерния бизнес като Alphabet, компанията-майка на Гугъл и платформата за цифрови маркетинг услуги Salesforce. Тя е следващата софтуерна компания от Европа, която получава поддръжка от Съединени американски щати. Оценки на капиталовата компания Atomico сочат, че макар неприятната 2020 година европейските започващи компании в софтуерния бранш ще привлекат общо над 40 милиарда $ вложения в последните 12 месеца.

GoCardless е учредена още през 2011 година и ръководи за своите бизнес клиенти автоматизирани заплащания от банкови сметки за заплащания по абонаментни услуги, погасителни вноски и регулярни фактури. Освен това компанията възнамерява да стартира да предлага незабавни банкови преводи, като по този метод заобиколи картовите оператори като Visa и Mastercard. Компанията има 55 000 консуматори, в това число и английската капиталова платформа Nutmeg и компанията за споделено кредитиране Funding Circle и годишно обработва по 18 милиарда $ в 30 разнообразни страни, в това число и в Съединени американски щати.  

„ Въпреки че 2020 година беше доста комплицирана година, ние продължихме да растем и да усилваме бизнес наличието си “, разяснява изпълнителният шеф на компанията Хироки Такучи. Приходите на компанията са се нараснали с 46% на годишна база към края на ноември 2020 г. 

Компанията се надява да реализира още растеж въз основата на „ отвореното банкиране “, което ще разреши на клиентите да споделят скъпа информация за осъществявани транзакции. То беше подтиквано от Директивата за платежните услуги, която цели да усили конкуренцията и прозрачността в промишлеността. Миналата седмица друга финтек компания – шведската Tink – усили своята оценка на 830 млн. $, откакто притегли финансиране за 85 млн. евро.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР